Vet Centar – Prvi Ovlašteni LABOKLIN Partner za BiH

Vet Centar – Prvi Ovlašteni LABOKLIN Partner za BiH

laboklin-post-1200x900.jpg

Laboklin cover post

 

Ponosno Vas obavještavamo da je veterinarska stanica “Vet Centar” Banja Luka prvi i za sada jedini ovlašteni predstavnik i partner za Bosnu i Hercegovinu, međunardno priznate, u Evropi jedne od najuticajnijih klinika za veterinarsku kliničku laboratorijsku dijagnostiku “LABOKLIN” Laboratory for Clinical Diagnostics GmbH & Co. KG.

Vet Centar Banja Luka Vam nudi kompletan program usluga Laboklin klinike. Radimo po principu:

  • uzimamo uzorak,
  • uzorak se šalje u Laboklin na analizu,
  • kontaktiramo Vas po dobijanju rezultata.

 

LABOKLIN GmbH osnovali su dr. Elisabeth Müller, dr. Rüdiger Leimbeck i prof. Dr. Bernd Sonnenschein kao kompaniju nasljednicu „Institut für Darmdiagnostik Dr. Flaßhoff“, prve njemačke veterinarske laboratorije. Brzo je LABOKLIN stekao reputaciju laboratorija za veterinare. U to vrijeme niko nije znao da će LABOKLIN postati jedna od najuspješnijih veterinarskih laboratorija u Evropi i svijetu.

LABOKLIN ima preko 15 godina iskustva u genetskom testiranju na životinjama. Klinika nudi širok spektar genetskih testova koji pokrivaju veliki broj pasmina. Razvijaju vlastite tehnike testiranja koja implementiraju najnovija dostignuća u molekularnoj biologiji kako bi pružili pouzdane, tačne i precizne rezultate. (psi, mačke, konji, krave, svinje)

Laboklin content

Kao i kod ljudi, testovi identiteta i roditeljstva putem mikro satelitske analize dostupni su i životinjama. Naša molekularno-genetska tehnika dostupna je veterinarima i uzgajivačima. Omogućuje preciznu identifikaciju vrijednih životinja. Stvara se jedinstven i nepogrešiv DNK profil životinje koji ostaje validan tokom čitavog života životinje, pa i nakon njene smrti. Ova se tehnika koristi i za provjeru stvarnih bioloških roditelja životinje. 

Klinička patologija se koristi za potvrđivanje dijagnoze bolesti na osnovu analize uzoraka krvi i urina, kao i aspirata. Klinička dijagnostika uključuje kliničku hemiju za analizu enzima, supstrata i minerala, endokrinologiju za analizu hormona, hematologiju i serologiju za otkrivanje antitijela ili antigena.

  • Laboklin nudi DNK testove dlake i kod pasa i mačaka i krzna kod pasa, mačaka i konja.
  • Nudimo širok spektar testova za dijagnozu bolesti zmija, guštera, kornjača i kornjača. Ispitivanje obuhvaća PCR otkrivanje virusnih infekcija, serološke profile gmizavaca, zarazne bolesti, patologiju, hematologiju, mikrobiologiju i fekalni pregled.
  • Zarazne bolesti životinja
  • Laboklin pruža ptičjoj zajednici precizne i veterinarima pouzdane testove.
  • Profili za dijagnostiku životinja 
  • Hematologija: Krvne ćelije, koagulacija, upisivanje krvnih grupa, krvni paraziti

Patologija Histopatologija se bavi mikroskopskim ispitivanjem uzoraka fiksnog tkiva formalina u svrhu dijagnosticiranja bolesti. One mogu biti degenerativne, upalne ili tumorske prirode. Pomoću citoloških ćelija procenjuju se. Glavni pokazatelj je razlikovati upalne i tumorske promjene i odrediti njihov karakter. – Histopatologija, Immunhistologija, Citologija, Klonalnost limfocita, Mutacija BRAF-a

 

Za sve detaljnije informacije o novim uslugama naše veterinarske stanice, kao i naručivanju za termine za uzimanje uzoraka, kontaktirajte nas putem kontakt forme, putem naših profila na društvenim mrežama ili direktno na dežurni telefon:

+387 65 981 786

logo footer

logo footer


VET CENTAR
BANJA LUKA

Mob: +387 65 981 786
Tel: +387 51 288 850
Tel: +387 51 288 851
E-mail: contact@vetcentar.com
E-mail: vetcentar@teol.com

PRATITE NAS
SOC. MREŽE



DEŽURNI TELEFON
+387 65 981 786


PhonePhonePhone


Copyright by Vet Centar 2019. All rights reserved.