Dr. VET MULTIVET

SKU: 4462

17.00 KM

VITAMINSKO MINERALNI DODATAK U ISHRANI PASA

MULTIVET je dodatak u ishrani svih kategorija pasa i mačaka. Optimalan odnos vitamina, minerala, amino i masnih kiselina čini da ovaj proizvod podiže opštu otpornost organizma, jačajući imunitet čime se postiže veći stepen zaštite organizma od infekcija. Kod mlađih kategorija pasa i mačaka u periodu rasta i razvoja kada su potrebe za izbalansiranom ishranom najveće. MULTIVET svojim sastavom pruža idealnu potporu. Lovačkim i sportskim psima koji su izloženi pojačanim naporima u lovu, treninzima i trkama neophodno je davati terapijske doze ovog proizvoda kako bi se održalo njihovo zdravstveno stanje. Kod skotnih i dojnih kuja i mačaka MULTIVET omogućava normalan rast i razvoj podmlatka, kao i održavanje adekvatne kondicije.

Product Description

Sastav: Proteina 2,9%, masti 2%, Ca-kalcijuma 10%, P-fosfora 5%.
Sadrži po kg :

Vitamin A, retinol acetate 1.000.000 IU, Vitamin D3, cholecalciferol 100.000 IU, Vitamin E, alpha-tocopherol acetate 4.000 mg, Vitamin K3, menadione sodium bisulfite 200 mg, Vitamin B1, thiamine hydrochloride 300 mg Vitamin B2, riboflavine 600 mg Vitamin B6, pyridoxine hydrochloride 200 mg Vitamin B12, cyanocobalamin 40 mcg, Vitamin C, ascorbic acid 600 mg, Kalpan, Calcium D-pantothenate 250 mg, Niacin, Nicotinamide 500 mg, Biotin H2 10 mcg, Gvožđe-(Fe) sulfat 1.500 mg, Bakar-(Cu) sulfat 660 mg, Cink-(Zn) sulfat 2.700 mg, Mangan-(Mn) sulfat 2.000 mg, Magnezium-(Mg) oksid 1.000 mg, Kobalt-(Co) 20 mg, Jod-(I) 35 mg, Selen-(Se) 15 mg,  Taurin 20.000 mg, Omega 3-(iz Schizochytrium limacinum)  6000 mg

Sadržaj pomoćnih supstanci: Pivski kvasac, Celuloza, Silikon dioksid, Magnezijum stearat.
Proizvod nije za ljudsku upotrebu. Čuvati van domašaja dece.
Redovna, dnevna preporučena doza:
1/2 tablete za mačke.
1 tableta na 10 kg telesne težine psa.
Pojačana-terapeutska, dnevna preporučena doza:
1 tablete za mačke.
2 tablete na 10 kg telesne težine psa.
1 tableta MULTIVET-a = 1.000 mg

Čuvati na suvom i tamnom mestu. Rok trajanja 24 meseci, utisnut na ambalaži.
100 TABLETA,  Neto: 100g

MULTIVET

Psi i mačke su svakodnevno izloženi određenom fizičkom naporu i aktivnostima. Veoma često sama hrana koju koristimo u ishrani naših ljubimaca nije adekvatno nutritivno izbalansirana, pa se javljaju deficiti određenih minerala i vitamina u organizmu. Zato vlasnici pasa i mačaka za svoje ljubimce treba da koriste kao izvor mikro i makroelemenata jedan ovakav proizvod. Naše stručno, odgajivačko i izložbeno iskustvo nas je navelo na razvoj ovakvog proizvoda, kako bi zadovoljili potrebe ljubimaca koji su izloženi fizičkom naporu, kao i njihovu pripremu za izložbe i prezentaciju. Nivo minerala i vitamina je optimalan da zadovolji i najzahtevnijeg psa i mačku. Minerali su najčešće organskog (helatnog) oblika, koji predstavlja formu koju organizam najlakše iskoristi. Prisustvo Omega 3 masnih kiselina doprinosi pozitivnom efektu Multiveta na više organa i metaboličkih procesa u organizmu. Zbog svojih bioloških uloga Omega 3 masne kiseline koriste se u ishrani takmičarskih pasa, starijih pasa i mačaka, životinja koje pate od hroničnih zapaljenja (osteoartroze, hronične disfunkcije bubrega, kožnih bolesti). Omega 3 masne kiseline imaju važnu ulogu u funkcionisanju mozga, pravilnom rastu i razvoju podmlatka, smanjuju faktore za razvoj srčanih oboljenja i artritisa.

Taurin je esencijalna aminokiselina u ishrani mačaka. Osnovna uloga ove aminokiseline je da podpomaže optimalan rad reproduktivnog sistema kao i čula vida. Nedostatak u hrani se vrlo brzo ispoljava pojačanim kvarenjem zuba, poremećajem reprodukcije, kardiovaskularnim poremećajima, gubitkom vida. Uključivanjem taurina u Multivet se omogućava zadovoljenje dnevnih potreba za ovom aminokiselinom.

Sportski i lovački psi u toku lovne sezone vrlo često ne dobijaju optimalne doze vitamina i minerala, pa se tako  i njihov zdravstveni status vremenom pogoršava. Odrasli lovački psi mogu u toku lovne sezone dobijati i dvostruku dnevnu dozu Multiveta, kako bi prevazišli potencijalne zdravstvene probleme.

Multivet se pokazao dobro i u ishrani pasa koji su bili izloženi stresu, dugim transportima i promeni sredine. U takvim situacijama apetit pasa opada, pa se na osnovu toga depo i zalihe vitamina i minerala u organizmu smanjuju.

Broj sastojaka, kao i njihovi nivoi ukazuju da se radi o jednom kompleksnom i visoko kvalitetnom proizvodu, namenjenom ishrani pasa i mačaka. Iskustveno smo primetili da upotreba ovog proizvoda u ishrani ispoljava pozitivne efekte u prvom periodu korišćenja.

Iskustva koja smo stekli kao vrhunski odgajivači, doktori veterinarske medicine i nutricionisti koji se bave ishranom životinja kao i saveti koje dobijamo od profesora i stručnih saradnika katedre za ishranu Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu garantuju da će te uz naše proizvode doći do željenih rezultata.

  logo footer

  logo footer


  VET CENTAR
  BANJA LUKA

  Mob: +387 65 981 786
  Tel: +387 51 288 850
  Tel: +387 51 288 851
  E-mail: contact@vetcentar.com
  E-mail: vetcentar@teol.com

  PRATITE NAS
  SOC. MREŽE  DEŽURNI TELEFON
  +387 65 981 786


  PhonePhonePhone


  Copyright by Vet Centar 2019. All rights reserved.