Dr.VET KALCIVET

SKU: 4461

16.00 KM

VITAMINSKO MINERALNI DODATAK U ISHRANI PASA

Kalcivet predstavlja dodatak u ishrani pasa i mačaka svih kategorija napravljen od najkvalitetnijih sirovina na tržištu. Idealan odnos Kalcijuma i Fosfora omogućava pravilan rast i razvoj mlađih kategorija, adekvatan razvoj fetusa kod bremenitih ženki, poboljšava kvalitet mlijeka dojnih ženki i štiti ih od gubitka kalcijuma. Esencijalni minerali u KALCIVETU imaju ulogu u poboljšavanju zdravstvenog stanja vaših ljubimaca. Prisustvo aminokiselina Lizina i Metionina podržava pravilan rast mišića kod mladih kategorija i osigurava pravilan razvoj ploda u bremenitosti kao i bolji kvalitet mleka u periodu dojenja. KALCIVET je zbog sastava kao i efekta koji postiže kod pasa i mačaka postao jedan od najbitnijih sastojaka u ishrani mnogih ljubimaca.

Product Description

Sastav: Ca-kalcijuma 18%, P-fosfora 6%.
Sadrži po kg :

Vitamin A, retinol acetate 1.000.000 IU, Vitamin D3, cholecalciferol 100.000 IU, Vitamin E, alpha-tocopherol acetate 4.000 mg, Vitamin K3, menadione sodium bisulfite 200 mg, Vitamin B1, thiamine hydrochloride 300 mg, Vitamin B2, riboflavine 600 mg, Vitamin B6, pyridoxine hydrochloride 200 mg, Vitamin B12, cyanocobalamin 40 mcg, Vitamin C, ascorbic acid 600 mg, Kalpan, Calcium D-pantothenate 400 mg, Niacin, Nicotinamide 1.000 mg,  Folna kiselina, Folic acid 100 mg, Biotin H2 10 mcg, Gvožđe-(Fe) sulfat  2.000 mg, Bakar-(Cu) sulfat 600 mg,
Cink-(Zn) sulfat 2.500 mg, Mangan-(Mn) sulfat 1.500 mg, Magnezium-(Mg) oksid 4.000 mg, Kobalt-(Co) 20 mg, Jod-(I) 35 mg, Selen-(Se) 15 mg, Lizin  4.000 mg, Metionin 4.000 mg

Sadržaj pomoćnih supstanci: Aroma, Celuloza, Silikon dioksid, Magnezijum stearat.
Proizvod nije za ljudsku upotrebu. Čuvati van domašaja dece.
Redovna, dnevna preporučena doza:
1/2 tablete za mačke.
1 tableta na 10 kg telesne težine psa.
Pojačana-terapeutska, dnevna preporučena doza:
1 tablete za mačke.
2 tablete na 10 kg telesne težine psa.
1 tableta KALCIVET-a = 1.000 mg

Čuvati na suvom i tamnom mestu. Rok trajanja 24 meseci, utisnut na ambalaži.
100 TABLETA,  Neto: 100g

KALCIVET

Kalcivet predstavlja proizvod namenjen ishrani štenadimladih pasa u porastuskotnih kuja i kuja koje dojestarijih pasa kao i kod mačaka istih starosnih kategorijaKalcijum, fosfor i vitamin D su veoma bitni za pravilan rast i razvoj skeletnog sistema pasa i mačaka. Optimalan odnos Ca i P – 3:1 se pokazao  u praksi kao adekvatan kod različitih kategorija pasa i mačaka. Lična iskustva u odgoju, kao i stručne preporuke su nam bile samo deo smernica  u razvoju ovog proizvoda. U redovnoj ishrani naši ljubimci jako često ne dobijaju adekvatne količine pomenutih minerala, pa je i jako teško očekivati da se koštani sistem razvija optimalno. Upotreba Kalciveta u prvih 12 meseci rasta i razvoja štenadi i mačića sprečava krivljenje i deformacije kostiju.

Kalcivet pored kalcijuma, fosfora i vitamina D sadrži i druge neophodne vitamine, minerale i  amino kiseline.  Minerali su organskog ( helatnog ) porekla koji predstavlja  formu koju organizam najlakše iskoristi. Na ovaj način se smanjuje negativno dejstvo kalcijuma na resorpciju minerala pa dobijamo višestruki efekat. Lizin i Metionin su esencijalne aminokiseline za pse i mačke. Organizam ne može sam da ih sintetiše i Kalcivet predstavlja njihov odličan izvor. Lizin i Metionin učestvuju u sintezi proteina i njihov nedostatak kod štenaca i mačića usporava rast. Na ovaj način pored koštanog pružamo podršku i mišićnom sistemu mladih kategorija i povećava se kvalitet mleka dojnih kuja i mačaka. Sam broj sastojaka nam govori da se radi o veoma ozbiljnom i studiozno analiziranom proizvodu, koji pored primarnog efekta na koštani sistem deluje i na razvoj celog organizma.

Potrebe za mineralima i vitaminima kod skotnih kuja i mačaka se povećavaju svakodnevno sa porastom i razvojem fetusa. Korišćenjem Kalciveta u periodu bremenitosti, nam omogućava očuvanje kondicije kuja i mačaka, kao i optimalno zdravlje i veličinu štenadi i mačića nakon rodjenja.

Kuje i mačke  kroz mleko izlučuju svekodnevno velike količine minerala i vitamina, pa je neophodno da se pored hrane uključe i dodaci koji će nadoknaditi gubitke. Usvojive forme minerala omugućavaju brzo dopunjivanje depoa u organizmu, kao i brzo poboljšanje kondicije kuja i mačaka nakon perioda dojenja.

Doze ovog proizvoda se dele na preporučene (dnevne) i terapijske doze. Kalcivet se u praksi pokazao kao proizvod koji se koristi i u terapijske svrhe kod preloma i deformacija kostiju.

Iskustva koja smo stekli kao vrhunski odgajivači, doktori veterinarske medicine i nutricionista koji se bavi ishranom životinja kao i saveti koje dobijamo od profesora i stručnih saradnika katedre za ishranu Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu garantuju da će te uz naše proizvode doći do željenih rezultata.

  logo footer

  logo footer


  VET CENTAR
  BANJA LUKA

  Mob: +387 65 981 786
  Tel: +387 51 288 850
  Tel: +387 51 288 851
  E-mail: contact@vetcentar.com
  E-mail: vetcentar@teol.com

  PRATITE NAS
  SOC. MREŽE  DEŽURNI TELEFON
  +387 65 981 786


  PhonePhonePhone


  Copyright by Vet Centar 2019. All rights reserved.