CANAURAL KAPI ZA UŠI 15ml

SKU: 6453

20.00 KM

Canaural 15 ml kapi za uši, suspenzija za pse i mačke.

Trenutno nema na stanju

Product Description

Veterinarsko-medicinski proizvod učinkovit je protiv mikroorganizama koji su povezani s upalom vanjskog zvukovoda (otitis externa), uključujući ušne šugarce, Otodectes cynotis, te je posebno formuliran za liječenje upale vanjskog zvukovoda u pasa i mačaka.

INDIKACIJE:  Canaural je djelotvoran protiv mikoorganizama najčešćih uzročnika upale vanjskog zvukovoda uključujući i ušne šugarce, Otodectes cynotis te je posebno formuliran za liječenje upala vanjskog zvukovoda u pasa i mačaka.

KONTRAINDIKACIJE: Ne primjenjivati u životinja s perforiranim bubnjićem. Ne primjenjivati istovremeno s proizvodima za koje je poznato da su ototoksični. Ne primjenjivati u životinja s poznatom preosjetljivošću na djelatne ili pomoćne tvari. Nije preporučljivo primjenjivati u gravidnih životinja ili životinja u laktaciji.

DJELOVANJE: Veterinarsko-medicinski proizvod učinkovit je protiv mikroorganizama koji su povezani s upalom vanjskog zvukovoda (otitis externa), uključujući ušne šugarce, Otodectes cynotis, te je posebno formuliran za liječenje upale vanjskog zvukovoda u pasa i mačaka.

NEŽELJENA DEJSTVA: U vrlo rijetkim slučajevima, a prije svega u starijih životinja, primjena pripravaka za uši može biti povezana s prolaznim ili produljenim oštećenjem sluha. Može doći do pojave alergijskih reakcija ili reakcija preosjetljivosti na djelatne ili pomoćne tvari. Protuupalni kortikosteroidi kao što je prednizolon mogu dovesti do širokog opsega neželjenih dejstava. Stoga, pri duljoj upotrebi treba koristiti najnižu učinkovitu terapijsku dozu. Terapijska doza tijekom liječenja potiskuje osovinu hipotalamus-hipofizanadbubrežne žlijezde. Nakon prestanka liječenja mogu se pojaviti simptomi adrenalne insuficijencije, što može onemogućiti životinju da na odgovarajuć način reagira na stresne situacije. Kortikosteroidi mogu usporiti zacjeljivanje rana, a imunosupresivno djelovanje može smanjiti otpornost organizma na mikroorganizme ili pogoršati simptome postojeće infekcije. Ako se primijete bilo kakva ozbiljna neželjena dejstva ili drugi učinci koji nisu navedeni u ovoj uputi, molimo obavijestite svog veterinara.

CILJNE VRSTE ŽIVOTINJA: Za pse i mačke.

DOZIRANJE ZA SVAKU CILJNU VRSTU ŽIVOTINJA, NAČIN I PUT(EVI) PRIMJENE: Ako je potrebno, prije primjene ovog VMP-a vanjski zvukovod i okolno područje treba očistiti mehanički ili ispiranjem, pritom pazeći da ne dođe do daljnjeg oštećenja kože. Prije primjene treba pažljivo ukloniti višak eksudata, dlake ili debrisa. Vlasnici životinje trebaju provesti ove radnje samo prema uputi veterinara. Prije upotrebe dobro protresti bočicu. Ukapajte 5-10 kapi u uho ovisno o veličini životinje i veličini vanjskog zvukovoda, dva puta na dan. Nakon primjene nemojte dozvoliti životinji da trese glavom i nježno masirajte vanjski zvukovod, držeći uho u uspravnom položaju kako bi bili sigurni da su kapi ušle u uho. Pri infestaciji ušnim šugarcima, treba razmotriti liječenje oba uha, čak i kada je infestirano samo jedno uho. Liječenje je potrebno provoditi barem 3 tjedna kako bi VMP 3 mogao djelovati i na novoizlegle grinje. Tretman treba provesti i na životinjama koje su u kontaktu sa zaraženom životinjom. Pri liječenju koje se provodi duže od 7 dana potrebna je redovita klinička re-evaluacija. Pri gram-negativnim infekcijama, primjena ovog VMP-a treba se temeljiti na ispitivanjima bakterijske osjetljivosti. Pri dugotrajnijem liječenju, potrebna je in-vitro reevaluacija bakterijske osjetljivosti.

POSEBNE MJERE PREDOSTROŽNOSTI ZA ČUVANJE: Čuvati izvan pogleda i dosega djece. Čuvati na temeraturi do 25C. Zaštiti od izravnog sunčevog svjetla. Bočicu čuvati u vanjskoj kutiji. Ne koristiti nakon isteka roka valjanosti koji je naznačen na etiketi i vanjskom kartonu. Rok valjanosti poslije prvog otvaranja bočice: 3 mjeseca. S ciljem da izračunate kada preostali neiskorišteni proizvod mora biti odložen u otpad datumu prvog otvaranja bočice dodajte 3 mjeseca. Datum odlaganja u otpad mora pisati na predviđenom mjestu na kutiji.

POSEBNO(A) UPOZORENJE(A): Samo za vanjsku upotrebu. Upotrebljavati samo pod nadzorom veterinara. Ne preporuča se primjena gravidnim životinjama i životinjama u laktaciji.

  logo footer

  logo footer


  VET CENTAR
  BANJA LUKA

  Mob: +387 65 981 786
  Tel: +387 51 288 850
  Tel: +387 51 288 851
  E-mail: contact@vetcentar.com
  E-mail: vetcentar@teol.com

  PRATITE NAS
  SOC. MREŽE  DEŽURNI TELEFON
  +387 65 981 786


  PhonePhonePhone


  Copyright by Vet Centar 2019. All rights reserved.